De meest gestelde vragen over BadkamerTV's ...........

Zijn de badkamer televisies ook geschikt voor gebruik in de tuin ?
De BigSplash badkamer televisies zijn geschikt voor gebruik tot -10 graden Celcius en kunnen dus ook buiten het huis, in de tuin gebruikt worden. U vindt bij ons inbouw- en opbouw televisies, spiegeltelevisies en draadloze of draagbare televisies in verschillende kleuren en maten.

Welke maat televisie is voor mijn badkamer geschikt ?
De meest geschikte maat van de TV hangt af van waar u deze gaat plaatsen. Bent u op zoek naar een TV die u aan het uiteinde van uw bad gaat plaatsen, dan zou u voor een 17” model kunnen kiezen. Bij een groter bad of bij een plaatsing verder dan aan het voet einde van het bad, zou een model van 19”of 22” geschikter zijn.

Welk televisie model past bij mijn badkamer ?
Voor badkamers die nog verbouwd moeten worden of in de verbouwing zijn, bieden wij elegante inbouw televisies, die in de muur worden geïnstalleerd. Voor het geval dat  u al klaar bent met uw verbouwing, raden wij aan om voor een opbouw model voor aan de muur te kiezen.  Als u geen stroom televisie aansluiting voor een televisie in uw badkamer heeft, is er ook een draadloze televisie, die het mogelijk maakt om overal in en om het huis tv te kijken.

Wat is qua uitstraling mooier, een spiegel TV of een gekleurde TV ?
Deze keuze is natuurlijk persoonlijk. Houd er rekening mee dat een spiegel TV altijd een beetje spiegelend blijft en ook een wat donkerder beeld geeft. Als er veel daglicht in de badkamer komt zouden wij de spiegel versie niet aanraden. Kort gezegd: een spiegel is het mooiste wat betreft design, een standaard tv heeft het mooiste beeld.

Welke beeldmaat kan ik het beste nemen ?
Als u wat verder van het beeld af zit is een grotere beeldmaat prettig. Maar een groter beeld betekent ook een grotere TV en niet iedereen vindt dat mooi. Iemand met een bril kiest vaak voor een groter beeld om bijvoorbeeld ondertiteling goed te lezen: de bril beslaat door het warme bad en wordt dan afgezet, dus dan is een groter beeld (dus grotere letters) wel prettig. Al met al blijft en een persoonlijke keuze! Aan het voeteneide van een bad van 1.80 cm is een TV vanaf 17" of 19" voldoende. Zit u meer dan 2.5 meter van de TV, dan zouden wij een 22" beeld aanraden.

Welke kabels zie je lopen bij een opbouw TV ?
     1. De adapter. Deze ziet u zeker. Deze is nodig voor de voeding van de TV. Een 12V kabel van zo'n 1.40 meter loopt naar de adapter. Vanaf de adapter gaat een 220V kabel van ongeveer 1.3 meter naar een wandcontact. De 220V kabel is een standaard apparaatkabel, welke onbeperkt te verlengen is.
     2. CAI kabel. Voor kabel TV zult u een CAI (coax antenne kabel) naar de TV moeten laten lopen.
     3. Voor digitale TV kunt u een decoder van bijvoorbeeld UPC aansluiten, dan loopt er een HDMI kabel of A/V-tulp kabels naar de TV vanaf de decoder. U zou ook kunnen kiezen voor één van de nieuwste TV's met de CI-module uitbreiding. Dan kunt u direct een CI-module en CI-kaart in de TV plaatsen en heeft u          geen decoder meer nodig voor digitale TV, maar kijkt u dit rechtstreeks vanaf de kabel. On-Demand functies zijn alleen beschikbaar via een decoder.
         In het geval van digitenne zou zo alleen een dvb-t antenne nodig zijn.   (PAS TOEVOEGEN WANNEER DIGITENNE WERKT)
     4. Om bijvoorbeeld DVD te kunnen kijken kunt u een dvd-speler aansluiten, dan loopt er nog een HDMI kabel of A/V-tulp kabels naar de TV vanaf de dvd-speler.
     5. Een decoder of dvd-speler zijn doorgaans niet waterbestendig en worden daarom vaak in een kastje of aan de andere kant van een muur opgesteld. Om die apparatuur dan toch te kunnen bedienen kunt u kiezen voor een ingebouwde IR-repeater. De infrarood ontvanger zit dan in de badkamertelevisie        
         ingebouwd, de kabel met het infrarood oog dat het signaal doorgeeft sluit u aan op de achterkant van de waterdichte TV. Het oog aan de kabel plaats je voor het infrarood-oog van bijvoorbeeld de decoder. Als u nu mikt met de afstandbediening van de decoder op de BigSplash TV dan stuurt deze dit signaal 1          op 1 door naar de decoder. De IR-repeater-kabel is ongeveer 1.50 meter lang. Deze kabel is onbeperkt te verlengen middels een verlengkabel, daarvoor kunt u een mini-jack verlengkabel gebruiken. Deze mini-jack verlengkabels zijn ook bij ons verkrijgbaar, doorgaans kostenloos.

Wat is de lengte van de kabels bij aansluitingen aan kabels ?
Alle kabels die uit de  BigSplash TV komen zijn 1.40 meter lang. De voedingskabel van de TV's van 26" en groter, is ongeveer 2.50 meter lang. De modellen van 22" en kleiner worden gevoed middels een 12V adapter. De 12V kabel uit de adapter is ruim 1.30 meter lang, de 220V kabel die vanaf de adapter naar het wandcontact loopt is ongeveer een meter lang. Deze 220V kabel is een standaard apparaatkabel, welke onbeperkt te verlengen is. De IR-repeater-kabel is ongeveer 1.50 meter lang. Deze kabel is onbeperkt te verlengen middels een verlengkabel, daarvoor kunt u een mini-jack verlengkabel gebruiken. Deze mini-jack verlengkabels zijn ook bij ons verkrijgbaar, doorgaans kostenloos.

Wat is het gewicht van de TV's ?
De BigSplash televisies hebben bij benadering de volgende gewichten:
     - 15" 5.0 kg
     - 17" 6.7 kg
     - 19" 8.5 kg
     - 22" 10.5 kg
     - 26" 17.2 kg
     - 32" 22.7 kg
     - 42" 35.0 kg

Is het mogelijk om satelliet te ontvangen op de televisies ?
Onze televisies hebben geen ingebouwde satelliet receiver. Het is wel mogelijk om via een externe receiver satelliet te ontvangen. De externe receiver zou u met behulp van een infrarood repeater kunnen bedienen.

Hoe werkt het kabelsysteem van de badkamer televisies ?
Onze televisies kunnen door middel van een coaxkabel analoge televisie en dvb-t signalen ontvangen. Via de hdmi en de av composiet aansluiting kan een set top box, dvd speler en ander randapparatuur aangesloten worden. Daarnaast is het ook mogelijk om via een vga kabel de televisie aan de computer aan te sluiten. U kunt COAX (dvb-t en analoog), VGA, HMDI en AV-tulp aansluiten.

Kunnen er ook externe speakers aan mijn badkamer TV aangesloten worden ?
Ja, er kunnen ook externe speakers aan uw badkamer TV aangesloten worden. Alle BigSplash modellen hebben ingebouwde speakers, maar als u voor externe speakers kiest, kunnen deze via een tulp stekker worden aangesloten. De speakers kunnen zowel met als zonder versterker werken.

Wat moet ik doen als ik geen stroomvoorziening in mijn badkamer heb ?
Als u geen stroomvoorziening in u badkamer heeft, zijn er de volgende opties:
     1. U kunt voor een draadloos model kiezen, klik hier om naar onze draadloze TV's te gaan
     2. De kabels/ stroom door de muur leiden
     3. Gebruik maken van een IR Repeater (Infrarood Repeater). Dit systeem zet de infrarood signalen om naar radio signalen (onze BigSplash en draadloze TV’s hebben al een IR Repeater ingebouwd).
     4. Gebruik maken van een radiografische afstandsbediening

Welke voorbereidingen voor een badkamer televisie zijn er nodig in mijn badkamer ?
Voor een standaard opbouw-/ inbouw televisie heeft u een stroomvoorziening (22V) nodig. Als u de badkamer TV alleen wilt gebruiken om televisie te kijken heeft u een coax kabel nodig. Voor het aansluiten van een DVD speler of een set top box hebben de televisies een AV en HDMI aansluiting. In principe zijn er dan geen verdere voorbereidingen meer nodig.